Descriere
Termostatul de ambient digital programabil cu transmisie radio Logictherm C7 RF dispune de unecran LCD generos si o programare facila. Programul unei zile este format din 6 perioadede timp, cu 6 perioade diferite, alese de dumneavoastra.
Termostatul de ambient este compatibil cu centralele: Immergas, Beretta, Buderus, Ariston, Vaillant, Saunier Duval, Junkers, Protherm Ray, Ferroli,etc.
Termostatul de camera Logictherm C7RF este adecvat pentru comanda unui aparat de incalzire sau de climatizare, fiind compatibil cu majoritatea cazanelor de incalzire centrala comercializate in Romania si Uniunea Europeana, indiferent de tensiunea de comanda (24V sau 230V). Termostatul comanda aparatul de incalzire sau de climatizare astfel incat temperatura ambianta sa fie mentinuta constanta la valoarea dorita de dvs.
Precizia mare a termostatului asigura CONFORT in locuinta sau biroul dvs., precum si ECONOMIE la cheltuielile cu energia.
Termostatul Logictherm C7RF este mobil, nu necesita legatura electrica prin cablu la cazan, el este un emitator care trimite semnale de radiofrecventa receptorului (un modul fix in legatura directa cu cazanul de incalzire). Receptorul primeste semnalele de la termostat si comanda pornirea sau oprirea cazanului prin cablul electric conectat intre receptor si cazan.
Termostatul poate comanda un aparat de incalzire sau de climatizare.
Termostatul poarta un numar de serie de fabricatie. Acelasi numar este trecut si pe receptor. Cu alte cuvinte termostatul (emitatorul) si receptorul, sunt perechi. Termostatul emitator si receptorul sunt reglate din fabrica sa lucreze pe aceeasi frecventa si au acelasi cod de adresa, cu scopul de a comunica numai intre ele.
Pentru a economisi energia bateriilor si a prelungi durata acestora de viata, termostatul nu emite permanent semnale, ci trimite receptorului comenzi cu o anumita periodicitate.
Termostatul cu comanda in radiofrecventa este mobil. Din acest fapt rezulta cateva avantaje, si anume:
- nu necesita pozarea unui cablu electric, se evita deranjul in cladire;
- permite gasirea, prin incercari, a locului optim de amplasare al termostatului;
- este adecvat situatiei in care destinatia lui se schimba, de pilda, ziua este folosit in sufragerie, seara este mutat in dormitor.
Raza de actiune este de aproximativ 50m in spatiu deschis si de aproximativ 30 m intr-o cladire, fiind influentata de structura cladirii. Raza de actiune este mult redusa daca undele intampina structuri metalice, beton armat etc.
Daca se intrerupe tensiunea de alimentare de la retea, receptorul va comanda decuplarea cazanului, care oricum nu poate functiona in lipsa curentului electric. Dupa ce reapare tensiunea retelei, termostatul si receptorul vor continua, dupa cateva minute, derularea programului prescris.
Butoanele de actionare ale termostatului sunt vizibile in fotografia de pe coperta. Este usor de exploatat, deci nu necesita cunostinte de specialitate. Citirea cu atentie a acestor instructiuni va va aduce satisfactia utilizarii in cele mai bune conditii a produsului de fata.
1. AMPLASAREA TERMOSTATULUI
Termostatul este mobil,dar este important sa ii gasiti locul optim in incapere. Temperatura pe care o sesizeaza va sta la baza deciziilor pe care le ia in comanda cazanului. Va lucra bine, daca temperatura sesizata de el va fi reala si nu una influentata de o sursa de caldura sau de frig, cum ar fi un
televizor, frigider, veioza, razele soarelui, horn, fereastra sau usa de la intrare. Inaltimea optima este la 1,5m de podea, in zona de circulatie naturala a aerului. Nu-l amplasati pe un perete exterior.
Termostatul poate fi folosit in suportul lui sau montat pe perete. Consultati specialistul dvs. de instalatii, daca radiatoarele sunt prevazute cu robineti cu cap termostatat.